جستجو برای:
سبد خرید 0
  • خانه
  • محصولات
    • دوره های حضوری
    • دوره های آنلاین
    • بسته های آموزشی
  • خدمات
    • مشاوره
  • ویدئوهای انگیزشی
    • ویدئوهای انگیزشی و موفقیت
    • ویدئوهای تخصصی
    • سمینارها و همایش ها
    • نظرات دانش پذیران
  • اساتید
  • مقالات آموزشی
  • درباره ما
  • تماس با ما

ورود

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

هنوز عضو نشده اید؟ عضویت در سایت
  • 09107500973 - 09104700026
  • info@bbacademy.ir
0
آکادمی بابک بختیاری
  • خانه
  • محصولات
    • دوره های حضوری
    • دوره های آنلاین
    • بسته های آموزشی
  • خدمات
    • مشاوره
  • ویدئوهای انگیزشی
    • ویدئوهای انگیزشی و موفقیت
    • ویدئوهای تخصصی
    • سمینارها و همایش ها
    • نظرات دانش پذیران
  • اساتید
  • مقالات آموزشی
  • درباره ما
  • تماس با ما
ورود / عضویت

وبلاگ

آکادمی بابک بختیاریاخبارمقالات آموزشیتأثیر ویروس کرونا بر تجارت الکترونیکی

تأثیر ویروس کرونا بر تجارت الکترونیکی

30 آذر 1399
ارسال شده توسط admiin
مقالات آموزشی

چکیده:
هدف اصلی این تحقیق تعیین تأثیر ویروس کرونا (Covid-19) بر روی تجارت آنلاین در مالزی است. اپیدمی ویروس کرونا، تقریباً در نیمی از کشورهای جهان به معنی است کاهش رشد اقتصادی است. شیوع  این بیماری در جهان تقریباً همه نوع تجارت از جمله تجارت الکترونیکی را در مقیاس گسترده متزلزل کرده است. عمده خرده فروشان فروشگاه های خود را موقتاً تعطیل کرده اند. حتی در زمان بازگشایی موقت ، خرده فروشان متوسط و کوچک به دلیل کمبود پا خور در حال مبارزه با شرایط هستند.
نیمی از مشاغل تجارت آنلاین مالزی متکی به فروش محصولات چین است. بنابراین، فرض بر این است که این ویروس کشنده به شدت بر روی این تجارت ها تأثیر می گذارد.
انجام تحقیقات اولیه و نظرسنجی نشان می دهد که واردات و صادرات محصول به  چین کاملا متوقف شده است.

مقدمه:
ویروس کرونا (Covid-19) تأثیر گسترده ای بر تجارت الکترونیکی ، فناوری ،سفر تجاری و اقتصادی دارد. اغلب کشورها از قوانیت قرنتینه از جمله توقف واردات و صادرات کالای غیر ضروری پیروی می کنند، کشور مالزی هم از جمله این کشورها است.
به نظر می رسد هم بخش خصوصی وهم بخش دولتی به دلیل این ویروس بهم ریخته اند. واقعیت اجتناب ناپذیر این است ویروس کرونا اثر مهمی بر جامعه و اقتصاد کلان  کشورها خواهد داشت.
همچنین زنجیره تأمین بسیاری از کالا ها را قطع می کند. از آنجا که چین قطب تولیدی برای بسیاری از مشاغل در سطح جهان به حساب می آید.بنابراین، هر گونه اختلال در چین به سادگی بر اقتصاد جهان بازتاب خواهد داشت.
در مالزی قطع واردات محصولات چینی بر تجارت بسیاری از محصولات از جمله تجارت الکترونیکی خودرو، فلزات و محصولات فلزی، مواد شیمیایی، تجهیزات ارتباط جمعی، لاستیک و پلاستیک ،و بخش های ماشین آلات اداری اختلال ایجاد کرده است.
بسیاری از مشاغل آنلاین به دلیل کمبود محصولات قادر به تامین تقاضای مشتری خود نیستند. این امر همچنین ممکن است باعث افزایش قیمت محصولات شده است. در این میان شرکت تجارت الکترونی آمازون با وجود اینکه اغلب فروشندگان آن از چین هستند، با قدرت تمام در حال پیش روی است. این وضعیت تصدیق می کند، در این دوران آمازون الگوی منحصر به فردی برای مشاغل آنلاین است.

مروری بر مقالات گذشته:
در دو دهه گذشته، نام چین در هر کشوری رایج شده است. این کشور به یکی از کشورهای حیاتی تبدیل شده است.
اهمیت چین دراقتصاد جهانی فقط مربوط به تولید و صادرات محصولات نیست. چین  همچنین تامین کنندگان محصولات فوری برای شرکت های تولیدی است.
در سطح جهانی حدود 20 درصد از محصولات تولیدی در چین تولید می شوند. بنابراین ، با افزایش COVID 19،
نه تنها چین بلکه سایرکشورهایی که محصولات آن را وارد می کردند متاثر شدند. در مالزی، مشاغل آنلاین نیزدقیقاً مانند دیگر مشاغل خصوصی وشرکت های بخش دولتی کشور با کند شدن روند تجارت رو برو شدند. صنعت خودرو، ماشین آلات و سایر موارد صنعت مرتبط نیز تحت تأثیر قرار گرفته است.
شیوع همه گیر COVID-19 خرده فروشی های کشور را مجبور به تعطیلی موقت کرده است. مشخص شده است که این وضعیت اختلال بی نظیر در بسیاری از مشاغل ایجاد کرده است. هنگامی که قرنتینه در شهرهای بزرگ اعلام شد، بسته شدن کسب و کارها و به دنبال آن فاصله اجتماعی نا خواسته تجارت را به سمت افزایش فعالیت های آنلاین می برد. مطالعات انجام شده در مالزی نشان می دهد که  اغلب افراد فعالیت های تجاری خود را به سمت برنامه های آنلاین خرید، برده اند. و استفاده از برنامه های های خرده فروشی آنلاین و برنامه های تلفن همراه تجارت الکترونیکی که حتی در گدشته توفیق چندانی نداشته اند، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. افزایش تعداد مخاطبان آنلاین از هفته اول مارس سال 2020 مشهود است. برنامه های موبایل عمده فروشی آنلاین روند مشابهی را نشان می دهند.
بیشترین رشد مخاطبان جدید و فعال در برنامه های کاربردی آنلاین موبایل عمدتا در وب سایت هایی هستند که خدمات و امکانات تحویل غذا را ارائه می دهند. به عنوان مثال در کشورهای جنوب شرقی آسیا، مالزی، تایوان، تایلند، سنگاپور و هنگ کنگ افزایش ترافیک آنلاین را در وب سایت های تحویل مواد غذایی تجربه کرده اند.

ویروس کرونا:
ویروس کرونا به عنوان یکی از مسری ترین بیماری ها در نظر گرفته می شود که در مواردی پس از آلوده شدن انسان به این ویروس، سندرم حاد تنفسی رخ می دهد. این بیماری به دلیل گسترش گسترده در تعداد زیادی از کشورها، یک بحران بهداشت عمومی همه گیر را ایجاد کرده است. در دنیای امروز، ویروس همه گیر COVID-19 روند انتقال از تجارت سنتی  به سمت تجارت دیجیتال را به طرز بسیار چشمگیری تسریع کرده است. اعمال محدودیت ها و روند فاصله گداری اجتماعی موجب شده  که COVID-19 به عنوان یک متغیر مستقل، اقتصاد کشورها و جهان را به طور قابل توجهی تحت تأثیر  قرار دهد.

رفتار مشتری:
رفتار مشتری به عنوان متغیر مستقل در نظر گرفته می شود. با توجه به تأثیر قابل توجه این بیماری همه گیر، مشتریان اقدامات احتیاطی لازم را انجام می دهند و احتمالاً طبق آن عمل می کنند. بنابراین رفتار مشتری مالزی به میزان زیادی بر تقاضای فعالیت های تجارت الکترونیکی تأثیر می گذارد. توقف واردات نیز عامل دیگری است که  رفتار خرید مشتریان را تحت تأثیر قرار می دهد، زیرا عدم دسترسی به محصولات و خدمات در مراکز فروش و فروشگاه های مختلف وجود خواهد داشت. به همین دلیل، مشتری  به ناچار به طور کامل به بستر تجارت الکترونیکی وابسته می شود تا نیازهای اساسی خود را برای بقا برآورده کند.

تجارت الکترونیکی:
تجارت الکترونیکی به عنوان متغیر وابسته شناخته می شود، زیرا افزایش یا کاهش تقاضای  پلتفرم های آنلاین به طور گسترده ای، به گسترش COVID-19 و همچنین رفتار مشتری در قبال این مساله جهانی بستگی دارد.
در شرایط اپیدمی کووید -19 تعداد بیشتری از مخاطبان در تلاشند تا از امکانات دیجیتال مواد غذایی بهره مند شوند. نهاد ردیابی برنامه تلفن همراه معروف به Apptopia نشان داده است که بارگیری روزانه برنامه های معروف مواد غذایی مانند Walmart Grocery ، Instacart و Shiipt از اواخر ماه فوریه 2020 به طور قابل توجهی افزایش داشته است.

مواد و روش:
طرح نمونه برداری به عنوان چارچوبی مشخص می شود که محقق برای انتخاب نمونه بررسی از آن استفاده می کند. اندازه نمونه انتخاب شده توسط محقق برای اجرای فرآیند نظر سنجی 60 پاسخ دهنده است. این پاسخ دهندگان در جمع آوری داده های مربوط به تأثیر ویروس کرونا (COVID-19) در تجارت الکترونیکی در مالزی به محقق کمک میکنند. برای طراحی پرسشنامه نظر سنجی ، از 7 نمره مقیاس لیکرت[1] استفاده می شود. این امر به محقق در جمع آوری داده های نظرسنجی از پاسخ دهندگان کمک می کند. محقق از فرآیند نمونه گیری تصادفی برای جمع آوری پاسخ های داده شده توسط پاسخ دهندگان استفاده می کند. این روند جمع آوری داده ها توسط محقق برای دستیابی به اهداف تحقیق انجام می شود.

روش تحقیق:
فرآیند جمع آوری اطلاعات با کمک پرسشنامه های نظرسنجی که توسط محقق توزیع می شود ، انجام می شود. پرسشنامه نظر سنجی تهیه شده توسط محقق به محقق در جمع آوری اطلاعات مناسب در مورد تأثیرات ایجاد شده بر تجارت الکترونیکی موجود در مالزی کمک می کند. در این مطالعه از نرم افزار SPSS برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده توسط محقق استفاده شد. آنالیز SPSS محقق را قادر می سازد تا اطلاعات مناسب را جمع آوری کند.
چهارچوب سوالات ارائه شده درپرسشنامه به شرح زیر است:

  • آیا تجارت الکترونیکی با اثر ویروس کرونا (COVID-19) در مالزی روبرو است؟
  • چگونه ویروسی بر رفتار خرید مشتریان محصولات چینی موجود در مالزی تأثیر می گذارد؟
  • فرضیه ای توسط محقق تهیه می شود که محقق را قادر می سازد تا هدف تحقیق را برآورده کند:
  • فرضیه اول- تجارت الکترونیکی با تأثیر منفی ویروس کرونا (COVID-19) در مالزی روبرو است.
  • فرضیه دوم- ویروس کرونا در رفتار خرید مشتریان محصولات چینی در مالزی تأثیرگذار است.

تحلیل داده ها:
فرایند آنالیز داده ها توسط نرم افزار  SPSS از داده های کمی استفاده شد. چنین داده هایی محقق را قادر می سازد داده ها را به طور مناسب جمع آوری کند. این روش محقق را قادر می سازد تا پاسخ ها را به صورت ترتیبی جمع آوری کند. پرسشنامه های نظرسنجی که توسط محقق تنظیم شده است، در بازنمایی مناسب داده ها به محقق کمک میکند.

متغیرهای جمعیتی انتخاب شده توسط محقق بیانگر جزئیات جمعیت شناختی مانند جنسیت ، گروه سنی ، درآمد و شغل پاسخ دهندگان است.

آزمون قابلیت اطمینان، محقق را قادر می سازد تا معتبر بودن یا نبودن متغیرها را تشخیص دهد. محقق از این فرآیند برای اندازه گیری سازگاری در فرآیند تحقیق استفاده می کند. بر اساس داده های جمع آوری شده ، کرونباخ آلفا[1] کمتر و نزدیک به 1.00 است. به همین دلیل، انتخاب فرضیه مثبت تهیه شده توسط محقق با رد فرضیه صفر در حال انجام است.
[1] آزمون کرونباخ آلفا یا قابلیت اعتماد یا پایایی پرسشنامه یک آزمون آماری است که حاصل آن یک ضریب به نام آلفای کرونباخ می‌باشد، برای آزمون قابلیت اعتماد یا پایایی پرسشنامه‌ای که به صورت طیف لیکرت طراحی شده و جوابهای آن چند گزینه‌ای می‌باشند، به کار می‌رود.

نتایج و بحث:
تجزیه و تحلیل داده های اجرا شده در بالا نشان می دهد که تأثیر منفی در تجارت الکترونیکی در مالزی به دلیل ویروس کرونا (COVID-19) ایجاد شده است.
شرایط قرنتینه بر فروش و همچنین رفتار خرید مشتریان تأثیر می گذارد. تضعیف فضای کسب و کار در مالزی به دلیل COVID-19 دیده می شود.
خرده فروشان حاضر در تجارت الکترونیکی با چالش هایی رو برو شدند که دلیل آن  کاسته شدن  رفتار خرید درمشتریان است.
کاهش رفتار خرید همچنین باعث کاهش عرضه و فرآیندهای حمل و نقل می شود. طبق بررسی انجام شده ، وضعیت شناسایی شده حداقل چهار ماه بیشتر ادامه خواهد داشت[1]. حضور محصولات چینی در بازار مالزی همچنین با کاهش رفتار خرید مصرف کنندگان ، تقاضا برای محصولات را کاهش می دهد. به همین دلیل ، تأثیر بیشتری بر تجارت الکترونیکی موجود در بازار مالزی ایجاد می شود.
از آنجا که نگرانی برای خریدار  در خصوص  عدم رعایت بهداشت در تولید محصولات غذایی وتوزیع آنها از طریق مشاغل الکترونیکی وجود دارد، مشاغل الکترونیک نیز از تاثیر مخرب کرونا در امان نمانده اند.
آزمون KMO و بارتلت محقق را در اندازه گیری کفایت نمونه برداری برای هر یک از متغیرهای مدل قادر می سازد. بر اساس این آزمون ، مقدار sig کمتر از 0.05 است که 0.001 است. مقدار KMO بین 0.8 تا 1.00 است. این روند بازنمایی شایسته و همچنین مثبت را نشان می دهد.

نتیجه گیری و پیشنهادات:
COVID-19 به عنوان یکی از تهدیدهای بهداشت همه گیر ظهور کرده است. محققان در تلاشند تا دلایل این بیماریهای همه گیر را پیدا کنند. تنها راه مقابله بااین بیماری  استفاده از استراتژی ها و تاکتیک های کنترل تردد و فاصله گذاری اجتماعی است. با گسترش روز افزون بیاری کرونا ، مالزی   از نظر بهداشت و هم از نظر اقتصادی با مشکل روبرو شده است.بی شک کاهش فرآیندهای حمل و نقل در جهت رعایت قوانین منع عبور و مرور یکی از عوامل کاهش رشد اقتصادی است.
(تجزیه و تحلیل یافته نشان می دهد) پیش بینی می شود که مشاغل آنلاین هم به دلیل این بیماری همه گیر به طور جدی مختل می شوند. با افزایش نرخ مرگ و میر ، مالزی به شدت رنج می برد. اما علاوه بر مرگ و میر ناشی از کرونا آنچه در روزهای آینده زندگی اجتماعی را تحت تاثیر قرار می دهد افت  بی سابقه  اقتصادی است.
آنچه در این مقاله توصیه می شود حمایت از تلاش محققین علم پزشکی جهت شناخت رازهای پنهان  ویروس (کووید-19) به امید یافتن راه حلی برای پایان دادن به وضع موجود است.

گرداوری و ترجمه :
بابک بختیاری (مدرس برندینگ و فرانچایز)
محمد علینژاد (مدرس و مشاور کسب و کار الکترونیک)
*انتشار مقاله با ذکر منبع گرداورنده (اکادمی بابک بختیاری) و نام مترجمین ایرادی ندارد*

[1] نظر مترجم: این تحقیق در فوریه 2020 انجام شده است. شواهد موجود نشان می دهد که وضعیت به تصویر کشیده شده تا کنون(دسامبر 2020) ادامه داشته است.

بعدی رضایت گروه بیزینس مستری از کلاس ها
قبلی بیزینس کوچینگ چیست؟

13 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • arash گفت:
    6 دی 1399 در 3:49 ب.ظ

    با وجود وضعیت کرونا و کاهش ترددها قطعا نقش تجارت الکترونیکی نسبت به گذشته پررنگ تر و موثر تر شده، هرچند طرح های محدودیت ترافیکی و حمل و نقل وجود دارد ولی در موارد بسیار زیادی تجارت الکترونیکی از تردد افراد جهت مرتفع کردن بسیاری از نیازها و خردیها راهکار مناسبی است.
    به امید بازگشت وضعیت عادی به کل دنیا
    مقاله مفیدی بود سپاس

    پاسخ
  • Sarina گفت:
    6 دی 1399 در 4:01 ب.ظ

    مقاله‌ی خیلی جالبی بود ،از این اطلاعات میشه برای طراحی یه داشبورد به منظور ویژوالایز کردن دیتا برای کاربرهایی که این مقاله رو میخونن استفاده کرد.
    ممنون از ترجمه خوبتون🙏

    پاسخ
  • مهناز علی نژاد گفت:
    6 دی 1399 در 4:20 ب.ظ

    عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما بزرگواران
    من فکر میکنم با توجه به اینکه کسب و کار الکترونیکی تبدیل فرایند های کلیدی تجاری از طریق استفاده از فناوری اینترنت است (ارزش زایی) کلیدی ترین پدیده ایست که در بقای سازمان ها نقش بازی میکند و به نظر من کشور مالزی بعد از گذار از مرحله مقابله با کرونا بیشتر باید به فکر برنامه ریزی در این زمینه باشد
    با تشکر از مقاله جامع و مفید شما

    پاسخ
  • مریم امیر خیز گفت:
    6 دی 1399 در 8:09 ب.ظ

    از نظر تحلیل وبررسی بسیار دقیق بود و تابلوی روشنی جهت بررسی کار کرد وایده افرینی ایجاد میکرد بسیار از اطلاع رسانی شما متشکرم

    پاسخ
  • سینا گفت:
    6 دی 1399 در 11:04 ب.ظ

    خیلی عالی و مفید

    پاسخ
  • بابک گفت:
    6 دی 1399 در 11:17 ب.ظ

    درود. ترجمه ارائه شده خیلی ضعیفه. ضمنا نیاز به ویراستاری عمده داره.
    من محتوایی دریافت نکردم بگذریم از اینکه بعد از ارائه یک تحلیل بسیار ضعیف نتیجه چشمگیر و راهگشایی هم به دست نداده.

    پاسخ
  • روح اله خلیل پور ماهانی گفت:
    6 دی 1399 در 11:45 ب.ظ

    ممنون از مطالب مفیدی که در ارتقاع سطح دانش افراد به اشتراک میذاریددد

    پاسخ
  • Mina گفت:
    7 دی 1399 در 0:24 ق.ظ

    استاد علی نژاد بسیار استفاده کردم،مطلبتون بسیار جامع وملموس بود.

    پاسخ
  • Mina گفت:
    7 دی 1399 در 0:26 ق.ظ

    استاد علی نژاد بسیار استفاده کردم،مطلبتون بسیار جامع وملموس بود.

    پاسخ
  • Mina گفت:
    7 دی 1399 در 0:31 ق.ظ

    استاد علی نژاد بسیار استفاده کردم.مطلبتون بسیار جامع و ملموس بود.

    پاسخ
  • مهرداد کشنج گفت:
    7 دی 1399 در 4:34 ب.ظ

    با سلام به استاد ارجمند جناب آقای علی‌نژاد
    مقاله‌‌ی بسیار ارزنده و جالبی بود
    و همچنین کارآمد در این دوران
    با سپاس فراوان

    پاسخ
  • سینا گفت:
    7 دی 1399 در 10:35 ب.ظ

    بسیار عالی و مفید

    پاسخ
  • کیانا گفت:
    10 دی 1399 در 1:03 ب.ظ

    بسیار عالی بود. اطلاعات خوبی دارد و خیلی مفید بود .

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

جستجو برای:
پشتیبانی
دسته‌ها
  • چهارشنبه های کسب و کار
  • سمینارها و همایش ها
  • مشاوره
  • مقالات آموزشی
  • نظرات دانش پذیران
  • ویدئوهای انگیزشی و موفقیت
  • ویدئوهای تخصصی

“تفاوت ما تجربه ی کار آفرینان است”

با آکادمی بابک بختیاری میتوانید ایده ی تجاری خود را به یک کسب و کار زنجیره ای موفق و کارآفرین تبدیل کنید.

  • 09107500973 - 09104700026
دسترسی سریع
  • ثبت نام
    • درباره ما
      • تماس با ما
خبرنامه

فرصت را از دست ندهید، ثبت نام کنید و در دوره های آموزشی آکادمی بابک بختیاری شرکت کنید.

© 2021 آکادمی بابک بختیاری. All rights reserved
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://bbacademy.ir/?p=3062
علاقمندی ها 0
صفحه علاقمندی های من ادامه خرید
مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی نمی کند.